Thursday, 10 November 2011

aku tak faham la..tbe tbe je ingat kat dye.. hari ni aku join budak form5 study..yela minggu depan dyeorg dah nak SPM.. penentu mse depan dyeorg.. GOOD LUCK LA KORANG.. buat yg terbaik k... kawan aku ni(fana) bawak boyfie dye.. ala boyfie dye ni umah dekat je dgn umah kwn dye.. tak heran la aku kalau dye join kami semua.. tp ade satu kemusykilan aku iaitu kenape perangai, tulisan, bau badan dye lain sikit la.. tk sama.. tp perangai n tulisan dye memang sme gler.. sebijik mcm dye jugak.. boyfie fana memang malas nak belajar sebab dye baru masuk sek, dye just ambik SPM je.. dye tak sek langsung.. tp bagus la dye sebab nak jugak ambik SPM.. kalau org lain,, tak kan ade nye.. urgghh..
Aku teringat someone ni,, boyfie fana ske jawab exam pkai pen sme mcm someone ni.. dye buat ala kadar je.. dan boyfie fana ni pon tulis tangan kidal sme mcm someone ni.. glerr teringatkan someone ni.. aku duduk diam je.. org tanye kat aku, aku jawab n aku ajar mne yg aku tahu la..
Susah nak lupakan dye.. sebab dye dah banyak buat aku berani dgn laki.. tp kadang kadang je.. kalau tahun depan dye kne turun kelas, memang boring la kelas.. boring gler gler.. shafiq mesti belajar.. sebab dye dah cakap awal awal..yg dye nak berubah.. ok fine, aku pegang katakata dye, tp kalau dye tak tunaikan. memang bengang gler la...tp aku tahu dye, kalau dye ckp memang dye akan buat.. walau mcm mne sekali pon..


Aku kesiankan dyeorang ni sume.. dyeorg sume tak siap kje khusus akaun lg.. aku nak sangat tolong sume org.. nanti aku ajar la tau.. korang rajin rajin la tanye.. kalau tak faham pon tanye... okay.. sampai sini je aku mampu taip.. ngantuk sangat sangat... salam.. MISS & LOVE YOU ALL..

Friday, 4 November 2011

Rindu sangat sangat kat Ayah :(

salam haiii..
tak tau la sejak akhir akhir ni asyik teringatkan kat ayah je.. hampir setahun ayah tinggalkan adik n family.. adik rindu sangat sangat kat ayah... rindu sangat sangat ayah... tapi doa adik buat ayah tak pernah lepas dari mulut adik... adik sentiasa mendoakan ayah supaya ayah aman disana.. adik sayang sangat sangat kat ayah...
cuti hari tu adik n keluarga pegi danga bay... adik dokong anis letak kat belakang.. tbe te adik ingatkan ayah.. ayah selalu buat mcm tu kat adik masa kecik kecik dulu.. ayah naikkan adik kat atas bahu la, kat belakang la... adik rindu sangat sangat kat ayah masa tu.. hari terakhir ayh tbe tinggalkan umah,, ayah suruh adik mandikan ayah,, ayah tak larat nak mandi.. aku pon mandikan la ayah aku ni.. aku tak pernah merungut bila ayah suruh.. tp tak tahu la,, tyme tu adik malas sangat sangat tyme tu.. tp adik pegi jugak mandikan ayah kat bilik air belakang tu.. adik beruskan belakang ayah.. tu la kali terakhir adik tengok ayah... lepas tu mlm tu ayah pegi hospital dgn cik shamsul,, ayah tak pesan pape pon kat adik.. anis menangis nangis nak ikut.. tbe tbe ayah terus tumbuk anis... agaknye terlampau geram...
ayah n ibu pegi lame la jugak.. tbe tbe cik nora kol bukak pintu belakang .. ingat kan ayah n ibu balik rupanya cik nora nak bgtau yg ayah masuk wad icu.. dah kritikal... yg aku paling bengang sekali ibu buat keputusan nak komakan ayah sebab ayah meronta ronta nak tarik sume wayar dekat tangan dye.. tyme tu dah pkol 2pagi...
terus aku tak boleh tido sebab memikirkan ayah aku kat wad sana.. ibu tunggu kat situ...
ibu balik sekejap je, ibu pesan jge adik adik.. aku ckp aku nak ikut.. ptg tu cik nora ambik kteorang sume.. sampai je kat hospital,, cik nora ck nora jgn nangis ble tengok ayah... aku dah tak dapat bayangkan keadaan ayah mse tu.. sampai kat tingkat lima wad icu.. aku nak masuk tbe tbe ade pengawal keselamatan tu pon tahan aku,, dye ckp aku sape n aku jawab anak kpd ismail... dye ckp aku kne isi name n no ic.. aku pon buat la.. pengawal tu pegang tangan aku seolah olah banduan kne tangkap masuk jail.. aku pon follow.. dye tekan sabun tu tp buakn sabun ia macam cecair membasmi kuman... aku pakai.. terus je masuk aku nampak org ramai banyak dah kritikal kat situ.. kat hujung kedua tu ayah aku.. aku teruskan perjalanan aku kearah ayah aku.. aku terus terkeluar air mata.. aku tak boleh tahan lg dahhh.. aku menangis je.. aku tak sentuh pon ayah aku masa tu,, aku tak percye yg tu ayah aku atau tak..ayahh aku sihat tak sakit mcm tu.. dah la banyak wayar n tiun masuk kat mulut dye.. aku tak boleh terima.. tangan ayah diikat n kaki pon.. doktor buat mcm tu sebab dye takut ayah aku cabot sume wayar kat dye.. hmmm
sedih sangat sangat.. 9hari ayah mcm tu... dah la aku nak ambik keputusan exam pmr tyme tu.. aku nak tunjuk kat ayah tp tak sempat.. ayah tinggalkan aku pada 13NOVEMBER2010...
hmmmmmmmmmmmmmmm...




kat sek hari rabu hari tu,, budak budak ni cte pasal ayah..start tula aku rindukan ayah aku... aku tengok dyeorg happy je ade ayah.. aku redha.. bia la dyeorg rasa kegembiraan...
sedihh sangat sangat.. dah la sampai ni je aku nak cte.. salam

Tuesday, 20 September 2011

Trouble...:(

pada hari ni aku rasa mcm dah tak bermakna lg dlm dunia ni.. aku serba salah pon ade. tengahari td pkol 1 lebih, segala yg tak terungkap akhirnya terungkap juga..
BERMULANYA DETIK JAM 1 LEBIH. MULUT AKU NI TERINGIN NAK CKP FRASA MINTAK MAAF KAT KAU.
AKU NAK SETTELKAN MASALAH NI, TP KAU MCM S***. KAU TAK NAK DENGAR PENJELASAN AKU KAN. TAK PE AKU SABAR LG TIME TU. AKU MULA RASA GERAM RASA MCM NAK TAMPAR MUKA DYE. AKU NAK CKP TP DYE TAK NAK PANDANG MUKA AKU. BAK KATA ORG FACE TO FACE
DYE CKP KAWAN GELAK MEMANG SENANG NAK CARI TP KAWAN SEDIH TAK DE PON. AKU PELIK NAPE DYE CKP MCM TU??? AKHIRNYA AKU TAHU DYE GERAM N MARAH KAT SEBAB DEKAT RUMAH CIKGU NOREHAN. DYE BARU SAMPAI TP KTEORG NAK BALIK. SAKIT LAH HATI dye. BALIK TU AKU SEND TEXT MERAPU KAT DYE. AKU PON TAK TAHU GPON AKU PENAT TIME TU. AKU ADE ALASAN NPE AKU BALIK FIRST SEBAB PAK CIK EFFA NAK DTG UMAH DYE, TAK KAN PASAL AKU, EFFA KNE MARAH DGN MAK DYE. KESIAN LA KAN. DLM PADA MASA TU JUGAK AKU TAK TAHU YG MOTO KAU PANCIT. SUMPAH AKU TAK TAHU LANSUNG! SECOND. KTEORG NI NAIK BAS MESTILAH KNE AMBIK BAS AWAL KAN. KALAU KAU JD AKU PON KAU BUAT MCM TU KAN. THIRD, AKU TAK NAK MKN SEBAB CIKGU CKP CIKGU MASAK KHAS UNTUK KAU. TAK KAN LA AKU NAK TERHEGEH HEGEH NAK MAKN PLAK.  
aku rasa kau salah faham kot, aku ingat kau marah lg pasal cop tu. rupa rupanye kau marah pasal umah cikgu. aku tak tahu pape pon dlm masalah. npe kau harus marah aku??? sedang kan time tu memang ramai yg nak balik bukan aku sorang je nak balik.. kau tak boleh fikir ke hah??????? kau memang nak hukum aku kan??? buat lah ape yg kau nak buat.. asalkan aku dah mintak maaf kat kau ..terpulang kat kau nak buat keputusan ni semua. okay.
Pasal yg sorang ni plak.. aku mintak maaf terpaksa lepaskan kau. aku tak nak la pasal aku kau nak ikot gadoh sekali. kte buat haluan masing masing k. ni yg terbaik buat kte semua. tengok td kau nak backup aku tp kau yg kne caci dgn dye. sabar ea. asalkan sekarang ni kau dah baik dgn dye. JGN SEBAB AKU KAU GADUH DGN DYE. OKAY.HOPE PERSAHABATAN KORANG KEKAL. 
EFFA, MAMAT, YOU n DAUS AKU UCPKAN SEMOGA KORANG JD BESTIE FOREVER K. effa jgn lah sedih sedih lagi.. kalau ade pape masalah kol atau text je aku. aku tak kesah..

Tuesday, 23 August 2011

Happening :)

 PETANG:






Pkol 4.30 td lepak dgn capiq,, effa,, n aku je .. kteorg sebenarnye nak buat akaun la kan .. akaun ade keje. kteorg lepak kat depan umah aku la kan .. kat mne lg nak lepak .. situ jela port nye .. hmm .. aku jenis yg tak kesah .. lg pun aku kat rumah tak ade bauat pape pon .. so aku pon on jela aktiviti ni .. 
mereka sume lepak .. capiq suruh ambik gitar .. *capiq niat dah lain .. org buat keje akaun .. ni bantai main gitar .. memang la capiq ni .. hmm .. tak pe .. aku pon bg la pinjam gitar tu .. lgpon dah lame aku tak main gitar .. kadang2 je kot main gitar .. aku rasa aku dah lupa kod2 gitar sume ni .. *jgn pikir pompuan tak boleh main gitar ea .. hhhmmmm




aku kuarkan notebook aku ni ha .. effa pon bwk notebook dye .. dah tu ape lg ,, online FACEBOOK la .. hehe .. memang maked la .. tak lame tu Aiman dtg .. heboh ckp tak dye lepak .. mne la kteorg tahu dye tak keje ... kteorg lepak lame gler ... capiq pon cari kod gitar n lirik lagu dlm internet .. hmm .. dpt la lagu mimpi syakila .. hmm .. bedal la .. tak lame tu plak Imad pon dtg .. ishhh ... meriah betol umah aku ye .. tak pe .. aku ske gler siot ... perghhh .. betol2 gler la .. kteorg hari ni melalak kat dpn umah nyanyi lagu mimpi syakila dgn cinta segi .. memang kelakar la .. tak masok tempo lg dah nynyi .. bedal je .. aleh aleh kteorg serius .. menyanyi la .. hmm .. 




k la .. sampai sini je dpt taip n cte .. lotih tangan den ni ha ..:P
















love you korang ... n geng 4A1 ...

Saturday, 20 August 2011

Hei Pujaan Hati

hei pujaan hati apa kabarmu
ku harap kau baik-baik saja
pujaan hati andai kau tahu
ku sangat mencintai dirimu
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
hei pujaan hati setiap malam
aku berdoa kepada sang Tuhan
berharap cintaku jadi kenyataan
agar ku tenang meniti kehidupan
* hei pujaan hati, pujaan hati
pujaan hati, pujaan hati
reff:
mengapa kau tak membalas cintaku
mengapa engkau abaikan rasaku
ataukah mungkin hatimu membeku
hingga kau tak pernah pedulikan aku
cobalah mengerti keadaanku
dan cobalah pahami keinginanku
ku ingin engkau menjadi milikku
lengkapi jalan cerita hidupku
hei pujaan hati, pujaan hati
hei pujaan hati setiap malam
aku berdoa kepada sang Tuhan
berharap cintaku jadi kenyataan
agar ku tenang meniti kehidupan

repeat *, reff
mane kau pergi ??????????????? aku rindu kau sangat sangat .. saat aku melihat gambar kte berdua terasa rindu di hati pada mu .. ape kau buat sekarang ?? mne kau hilangkan diri ... ble kau nak dtg kat aku n ubati hati perasaan aku ni ...? kau janji dgn aku yg kau nak dtg kat sini ... tapi ble ?????????? kata kata kau sume manis je mcm madu tp ble di makan pahit rasa nye ... myb kau kat sana dah ade yg punya .. aku ni terlampau berharap yg kau nak dtg sini .. tp tak pe la .. tu sume bayangan aku je ..hmmmm ..:)
NAZIRAH <3 _ _ _ _ _ _ ...ingat tak kenangan manis kte dulu ...? aku tercucuk ubat nip kat tangan kau sampai bengkak aku kerjakan sebab aku nak kuarkan ubat nip tu .. hahahaha ... lepas tu berkesan kan kan ... kte balik sama sama .. aku takut sangat dgn india laki ble lalu sebelah aku .. kau gelak kan aku .. aku tak tahu npe kau gelak .. hehehe .. hmmm .. ishhh ... kte pegi jalan jalan naik moto aku ... naik hbis minyak moto aku .. kau tarah ... elok elok setengah terus E .. haha ... ptg tu kte jalan jalan .. lepas tu mlm kau ajak lagi jalan jalan .. hmm kelakarkan .. kau bwk aku jalan seluruh taman sampai member member kte tegor .. buat malu je ... mase tu rasa cinta aku kat kau sedang mengembang .. kau berjaya buat aku suka pada laki balik .. tp sekarang berat sangat hati aku nak cari yg lain sebab kau tak penah ucp kan KTE CLASH ... kau tak ckp lg ..tp aku dah anggap kau kwn aku je n kadang kadang boyfie aku .. ehhh entah laaa .. izinkan aku merindui kau ... I MISS YOU SO MUCH ...<3

Wednesday, 17 August 2011

Happy Time..:)

salam .. hari ni kan happy sangat sangat sebab aku dapat borak lama dgn org tu ... telah sekian lama kami tak berborak bersama sama kan .. tp tak pe la kan .. kau mesti la suka kan ... untung la ,, sebab dah la hari ni dah birthday kau .. lepas tu dapat plak kol free .. memang ye ... then aku teman kau borak2 ... kte ketawa ... kelakarkan .. hope kte dpt jd kwn mcm dulu dulu ... aku tahu hati kau membuak buak benci kat aku ... yela ,, aku kan banyak kali buat kau sakit hati kan ... sampai kau benci aku n sampai kau dah tak percaya pada perempuan .. hmm tak pe la .. pendirian org kan lain lain .. kte mne tahu kan ...
hmm ... sukar ye utk kau nak lupakan aku .. hehe ... sorry tau aku dtg dgn tiba tiba ... mesti kau tak suka kan .. hmm tak pe la .. aku borak dgn kau sampai panas telinga aku .. hampir 2 jam ye kte borak ... aku dok kat luar sampai kne gigit nyamuk ... habis gatal gatal badan aku ... tapi tak pe la sekejap je gatal gatal ni .. sok dah hilang ... 
lepas tu yg happy sangat sangat EXAM BULAN OGOS dah berakhir ... dah tak de lg ... hehe ... k la nak tido ni ... bai bai ...salam take care tau .. KEPADA ORANG TU `HAPPY BIRTHDAY` ... HOPE KAU PANJANG UMUR n DIMURAHKANREZEKI .. HOPE KAU DAPAT TEMU JODOH KAU YG SEBENAR TAU ... JGN SEDIH SEDIH LAGI TAU ... KALAU SEDIH JUMPA CARI AKU K .. LAGI SATU ,, JGN BAWAK MOTO LAJU LAJU ... BAHAYA !!!!

Friday, 12 August 2011

Aku Ingin Kau Menemaniku ...

saat tubuhku lemah tak berdaya
disaat jantungku mulai terasa lemah
Aku inginkan engkau menemaniku
Dan andai kau tahu besarnya cinta ku sebesar dunia..
Saat rambut ku sedang memutih
Disaat aku tak mampu menggenggam lagi
Aku inginkan engkau menemaniku .. dan andai kau tahu luasnya cintaku ,, seluas samudara
Aku ingin engkau selalu menemani hidup dan mati ku
Aku ingin engkau selalu menemani masa tua ku...




Aku rindukan seseorang yg berjauhan dgn aku .. dah lama kte tak contact ... lama kte tak bergurau kan .. aku terlalu rindukan kau ... kembali lah kepada ku ... kau pergi tiada satu kata putus pun .. adakah aku ni masih awek kau ???? ble kau nak lepaskan aku ???? selalunya malam malam kau text aku yg kau nak tido ... sekarang dah tak ada .. aku tahu kat sana terlampau sibuk sampai aku pon kau lupa .. hmmm ... Kau ingat aku lg tak ???? hmpir setahun kau hilang ... hanya Dia saje yg tahu hati n perasaan aku ni ha ... HOPE ORG TU BAHAGIA SANGAT  SANGAT .. BELAJAR RAJIN RAJIN TAU .. JGN KECEWAKAN MAK N AYAH K ...